Visits: 107

Brūsa Springstīna arhīvs un Amerikas mūzikas centrs Monmutas Universitātē ir paziņojis par jaunu 30 000 kvadrātpēdu lielu ēku, kurā atradīsies arhīvs, Amerikas mūzikas centrs, saistītās izstāžu galerijas un mūsdienīgs teātris.

Ēka, ko projektējusi atzītā Ņujorkas arhitektu firma COOKFOX, atradīsies Monmutas universitātes pilsētiņā, netālu no vietas, kur Springstīns pirms gandrīz 50 gadiem uzrakstīja savu ievērojamo dziesmu “Born to Run”.

Notiek kampaņa, lai savāktu 45 miljonus dolāru jaunās ēkas celtniecībai. Paredzamais ēkas atklāšanas datums ir 2026. gada pavasaris.

“Monmutas universitāte ar prieku bagātina mūsu pilsētiņu ar jaunu mājvietu vienai no valsts vadošajām kultūras un izglītības iestādēm, kas veltīta Brūsa Springstīna mantojuma un amerikāņu mūzikas stāsta saglabāšanai,” sacīja Monmutas Universitātes prezidents un arhīvu padomes priekšsēdētājs Patriks. F. Līhija. “Šī skaistā un funkcionālā iekārta uzlabos kultūras un izglītības iespējas Ņūdžersijā un mūsu reģionā, paplašinās akadēmiskās stipendijas un pozicionēs Monmutas universitāti kā valsts līderi mākslas izglītībā.”

Amerikāņu mūzikas centrā būs eksponāti par Brūsu Springstīnu un tiks demonstrētas dažādas amerikāņu mūzikas tēmas, savukārt arhīvs piedāvās apmeklētājiem iespēju klausīties mutvārdu vēsturi un intervijas, skatīties retu filmu kadrus un izpētīt galvenos mūzikas vēstures mirkļus.

Intīmi koncerti, meistardarbnīcas, simpoziji, lekcijas, filmu sērijas un citas publiskas un izglītojošas programmas arī būs daļa no Amerikas mūzikas arhīvu un centra misijas.

“Mūsu iestāde piedāvās aizraujošas pētniecības iespējas studentiem, žurnālistiem un vēsturniekiem un sniegs Springstīna faniem iespēju izpētīt viņa mūziku un tās lomu Amerikas vēsturē kā nekad agrāk,” piebilda Brūsa Springstīna arhīva izpilddirektors Roberts Santelli. Amerikāņu mūzikas centrs. “Amerikāņu mūzikas arhīvs un centrs skolotājiem būs arī vērtīgs izglītības resurss. Skolotājiem būs pieejami nodarbību plāni, mācību stratēģijas un tiešsaistes programmas, kas ļaus viņiem ienest amerikāņu mūziku klasē.

Bruce Springsteen – Streets of Philadelphia (Official Video) ir viena no mīļākajām portāla redaktora dziesmām.

Bruce Springsteen – I’ll See You In My Dreams (Lyric Video)

Avots: YouTube, Brūsa Springstīna muzejs un Amerikāņu mūzikas centrs Mounmutas universitātē, ASV.
© 2023 KOKSNE.ORG