Visits: 68

Ieskatīsimies modernā koka konstrukciju ražotnē Vācijā. Ražotne ir neliela, kompakta. X-Cam® ražo augstas kvalitātes koka komplektus būvniecībai un privātiem klientiem. Firmas specialitāte ir speciālu koka konstrukciju – lielo līmēto siju, koka haļļu, koka tiltu un koka torņu konstrukciju ražošana un montāža.

Šajā video gūsiet ieskatu kvalitatīvas koka halles izgatavošanā.

Pateicoties modernajai Hundegger galdniecības iekārtai K2-Industry, ražošanas process ir ātrs un ilgtspējīgs! Pēc koka konstrukciju ražošanas seko izgatavotā iepriekšēja montāža un pēc tam iekraušana un nogādāšana būvniecības vietā.

Mūsdienu kokmateriālu inženierija piedāvā tehniski optimizētus risinājumus koka ēku vislabākajai kvalitātei, izmantojot CNC apstrādi. Šī ražotne sniedz arī pozitīvu ieguldījumu vides saglabāšanā, izmantojot atkritumu aptimizēšanu. Skaidas un atlikušā koksne tiek iesūkta lielā tvertnē un pēc tam ir pieejama kā ilgtspējīgs apkures avots. Pateicoties labajai zāles izolācijai un grīdas apsildei, visu gadu ražotnē ir patīkama temperatūra, nezaudējot ilgtspējību. Uz X-Cam ražotnes koka halles jumta ir 1496 saules moduļi, kas saražo aptuveni 440 000 kWh zaļās elektroenerģijas gadā.

Lūk šāda pieeja koka konstrukciju ražošanai ir ilgtspējīga un nodrošina teicamu rezultātu! Vai šādām ražotnēm nevajadzētu būt katrā Latvijas reģionā?

Ražotnes mājas lapa atrodama šeit: https://www.hightech-abbund.de/

Avots: YouTube
© 2023 KOKSNE.ORG