Visits: 315

Kas ir WIKKELHOUSE? Uz to mēģināsim atbildēt dažos video. Latviešu valodā mēs to varētu saukt par saplākšņa māju. Un šo inovatīvo produktu varētu ražot “Latvijas Finieris”. Tehnoloģija ir patentēta, bet zinot “Latvijas Finiera” lielumu un iespējas, šis varētu būt mūsu nemierīgajā pasaulē pieprasīts un aktuāls produkts.

Pirms pāris gadu desmitiem Amsterdamā veidojot teātra dekorācijas, Oeps Šilings un viņa kompānija Fiction Factory izmantoja savas CNC zināšanas un resursus, lai uzbūvētu saliekamu mazu māju, kā galveno konstrukcijas elementu izmantojot saplāksni un kartonu. Paļaujoties uz patentētu iekārtu, kas var aptīt gofrētas loksnes ap veidni, tās var izveidot augstas stiprības karkasu, kas kalpo gan kā atbalsts, gan izolācija.

“Wikkelhouse” jeb “iepakojuma māja” ir patiesi pielāgojama māja, kas sastāv no piecu kvadrātmetru (53 kvadrātpēdu) lieliem moduļiem, kas tiek savilkti kopā, lai izveidotu jebkura izmēra struktūru. 1,2 metrus dziļie segmenti (3,9 pēdas) vispirms tiek veidoti no 24 nažfiniera slāņiem, kas apstiepti ap mājas formas rāmi. Pēc “izdrukāšanas” pamatelementus var pielāgot: izgriezt vienu vai divus sfēriskus logus, iekārtot tos kā vannas istabu, virtuvi vai pat šauru divstāvu istabu vai divas vai trīs var apvienot, lai izveidotu lielākas telpas.

Šilings saka, ka 20% pasūtījumu ir bijuši par 8 segmentu mājām (bieži vien brīvdienu mājām), lai gan viņš ir pārdevis arī daudz 4, 5 un 6 vienību konstrukciju. “Es ceru pārdot arī trīs sekciju ēkas, jo man tās ļoti patīk, ” viņš paskaidro. “Trīs varētu strādāt, tas ir mazliet tā kā “viesnīcas numurs”, bet, protams, ja jums ir debesis, ja jums ir dārzs. Esmu dzīvojis mazākās telpās, salīdzinot ar kemperi, šī ir kā villa.”

Bet tagad vairāki izglītojošie video:

The Wikkelhouse Story

Wikkelhouse: pick your modular segments & click them together

WIKKELHOUSE

© 2023 KOKSNE.ORG

© 2023 Foto: Ivonna Vitte