Visits: 8

Koks, viens no vecākajiem būvmateriāliem, piedzīvo jaunus ziedu laikus. Jo tas atbilst kritērijiem, kas ir arvien svarīgāki būvniekiem — privātajiem, valsts vai komerciālajiem attīstītājiem. Koksne ir ilgtspējīga, dabiska un atjaunojama, tai ir pozitīva ietekme uz klimatu, un tā ir elastīga un daudzpusīga lietošanā.
Nekad Latvijā nav bijuši labāki laiki, lai būtiski palielinātu koka būvniecības tempu un modernizētu novecojošo ēku fondu ar kokmateriāliem. Šī paša iemesla dēļ Holzbau Deutschland piedāvā Vācijas kokmateriālu būvniecības balvu jau no 2005.gada. Ar savu balvu vācieši vēlas norādīt uz koka būvniecības daudzveidību jaunbūvēs un esošajās ēkās un izcelt novatoriskas koncepcijas un sastāvdaļas koka būvniecības kontekstā. Tas atkal tika panākts 2011. gadā, tā ka žūrijai atkal bija grūti izvēlēties balvu ieguvējus un citus apbalvojumus no iesniegtajiem 229 darbiem. Cerams arī Latvijā pienāks tādi laiki!
Starptautiskajā meža gadā – tāds tas bija 2011.gadā – īpaši svarīga kļuva arī Vācijas kokmateriālu būvniecības balvas piešķiršana. Holzbau Deutschland ar savu balvu veicina plašāku koksnes izmantošanu un šis konkurss skaidri norāda, ka meža produkti un pakalpojumi, ja tie tiek uzturēti un apsaimniekoti ilgtspējīgi, nodrošina dzīves kvalitāti, ilgtspējību un darbavietas daudzām paaudzēm. Aktīva koksnes izmantošana, dabas aizsardzība un atpūta nav pretrunā, bet atbilst cilvēku un meža interesēm.

Bet tagad pati balva:

Avots: Informationdienst Holz
© 2023 KOKSNE.ORG