Visits: 11

Izstādes LIGNA ietvaros jau no 2005.gada reizi divos gados notiek Vācijas koka arhitektūras gada balvas konkurss. Šogad izstādē stends bija tāds paknaps un patumšs, ko nevar teikt par prezentātajām ēkām un konkursa uzvarētājiem. Vācijā koku ēku būvprojektēšana un būvniecība ir augstākajā līmenī Eiropā, pat mūsu kaimiņi zviedri un somi ar vāciešiem un viņu inženiertehnisko pieeju sacensties nevar. Publicējam kopsavilkumu par konkursu pdf formātā. Esam ieplānojuši publicēt visus konkursu kopsavilkumus no 2005.gada – pavisam desmit. Meklējiet tos kategorijā: Vācijas pieredze.

2023. gada 1. februārī žūrijas locekļi sāka iesniegtos darbus izskatīt tiešsaistē. Iepriekšējās izskatīšanas laikā tika reģistrēti 149  darbi.
Iesniegtie darbi atspoguļoja augošo uzdevumu klāstu, ko veic pašreizējā Vācijas kokapstrādes industrija, un radīja žūrijai vispārēju iespaidu, kas tika raksturots kā ļoti apjomīgs inovāciju atspoguļojums. Vairākās ekskursijās uz objektiem žūrija noteica vislabākos darbus. Pēc vairākām novērtēšanas kārtām žūrija nolēma piešķirt trīs balvas un desmit atzinības jaunās būvniecības kategorijās, – “Lauksaimniecības būve” un “Komponenti/koncepcijas”.
2023. gada Vācijas kokmateriālu būvniecības balva tika piešķirta 2023. gada 16. maijā LIGNA izstādē, kas ir tikšanās un inovāciju vieta kokapstrādes nozarei – projektos iesaistītajiem būvniekiem, arhitektiem, nesošo konstrukciju plānotājiem un kokapstrādes uzņēmumiem.

Avots: Informationdienst Holz
© 2023 KOKSNE.ORG